A nagy különbség a férfiak és a nők agya közt

Megosztás

Minden párkapcsolat során fellép az a helyzet, amikor a hölgy megkérdezi a párját, hogy mire gondol. A rendszeres válasz pedig erre az, hogy “Semmire”, ami egy férfi számára tökéletesen kielégítő válasz, egy nőnek azonban sokszor vörös posztó. Hiszen az nem lehet, hogy valaki ne gondoljon semmire. 

A “semmi doboz”

A férfiak agya Mark Gungor szerint, aki könyveiben a sikeres házasság titkait igyekszik felfedni, a férfi agy kis dobozokból áll. Megvan a párkapcsolat doboza, a munkahelyé, a barátoké, a kedvenc sporté és minden más, az életét érintő dologé. Meg persze ott van a “semmi doboza” is, ami kitűnő, ha egy férfi szeretne kicsit hátrébb lépni a problémáitól vagy egész egyszerűen csak pihenni. 

Természetesen az is előfordulhat, hogy a semmibe révedés csak a túlhajtottság miatti koncentráció hiányából fakad. Ilyenkor érdemes lehet valamilyen koncentrációt segítő gyógynövényt vagy étrend-kiegészítőt kipróbálni, az Agyserkentő.hu kínálatában számtalan közül lehet választani.

Az örökmozgó és a semmi találkozása

Míg egy férfinak tökéletesen elfogadható, sőt időnként kívánatos is, hogy a “semmire” gondoljon, addig ez egy nő számára elképzelhetetlen. Hiszen a férfiaknak minden külön téma számára van egy doboz, ami nem különösebben érintkezik a többi dobozzal. Ezzel szemben egy hölgynek egy rettentő összetett hálózatba rendeződnek a gondolatai, ahol szinte bárhonnan bárhova el lehet jutni, és rettentő sok, elsőre egymástól teljesen különböző dolog is kapcsolódhat.

Egy nő számára két teljesen független téma közötti ugrás teljesen logikusnak hathat, míg a párjának ez rettentő fura lehet, ami könnyen szülhet félreértést. A nők gazdagabb érzelmi világa is kihat a gondolataikra, hiszen sokkal könnyebben jut eszükbe egy új gondolat az ingerek hatására. Ez az új gondolat pedig hamar még újabb gondolatok tucatjait fogja szülni. Míg egy nő cikázó gondolatok tucatjaival zsonglőrködik folyamatosan, addig egy férfi szépen, gondosan be tud zárni egy “gondolatdobozt” és félretenni, hogy egy másikat elővegyen.

Hogyan értse mégis meg egymást a két fél?
Egy pillanatra kívülről rápillantva a helyzetre könnyen megérthető, hogy miként tud nézeteltéréseket szülni ez két, nagyon eltérő gondolkodásmód. Azonban őszinte kommunikációval és egy egészséges párkapcsolatban elengedhetetlen bizalommal el lehet érni azt, hogy a két fél megértse egymást. Érdemes megbeszélni, hogy azért, mert nem feltétlenül értjük, hogy a másiknak miért az adott dologra van szüksége, attól az még egy valós és szükséges dolog a számára.

Egy pár női tagjának is előbb-utóbb be kell látnia, hogy igenis a párja gondolhat semmire, nem titkol előle semmit. De ugyanúgy egy férfinak is fel kell ismernie, hogy csak azért, mert a párja egy jelenlegi helyzetben nem megoldható szituációról beszél, ez mégis hasznos a nő számára, hogy megbirkózzon a problémával.

Kapcsolódó cikkek